Belediye Okul İnşaatına Başlayacak
Çorlu Güncel

Belediye Okul İnşaatına Başlayacak

  • 07 Eylül 2024

Çorlu Belediyesi tarafından yapılacak olan Atatürk İlkokulu 5 derslikli ek binası için geri sayım başladı. Ruhsatın çıkması beklenen okul inşaatı için bakanlıktan da onay bekleniyor.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Atatürk İlkokulu A Bloğunun yerine yenisi yapılacak. Çorlu Belediyesi Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün de katılımıyla protokol imzalamıştı. 5 derslikli Ek hizmet binası yapılacak Atatürk İlkokulu’nun inşaat ruhsatının çıkması beklenirken bakanlığında okul inşaatı için onay vermesi gerekiyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre kısa süre sonra prosedürlerin tamamlanarak 1 aya kadar okul inşaatının tamamlanması bekleniyor. 

RUHSAT VE BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR 

Atatürk İlkokulu’nun 5 derslikli ek hizmet binası için Çorlu Belediyesi’nin ruhsatı çıkarması bekleniyor. Ruhsata birlikte Milli Eğitim Bakanlığının okul inşaatının yapılmasıyla ilgili onay vermesi gerekiyor. Prosedürlerin tamamlanarak inşaat çalışmaların kısa sürede başlaması bekleniyor. Okulun ikinci döneme yetiştirilmesi beklenirken, Atatürk İlkokulu’nun öğrencileri tekrar okullarına taşınabilecek. 

VALİ SOYTÜRK’ÜN KATILIMIYLA PROTOKOL İMZALANMIŞTI 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu İlçe Milli Eğitimi Hüseyin Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk İlkokulu’nun ek hizmet binasını Çorlu Belediyesinin yapması için protokol imzalanmıştı. Protokolün üzerinden iki ay geçti, Çorlu Belediyesi bu süre zarfında planlarını çizdirirken ruhsatı çıkarma aşamasına geldi. 

İMDAT ŞAHİN