Kalabalık Okullar Çileye Dönüşüyor
Çorlu Güncel

Kalabalık Okullar Çileye Dönüşüyor

  • 10 Eylül 2024

Bazı okulların ikili eğitim olması ve kalabalık olması nedeniyle hem öğrenci yoğunluğu hem de trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Çorlu’da Rumeli Mahallesi İsmet Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Ali Kayan İlköğretim Okulu’nun kalabalık olması nedeniyle okul önünde araç trafiği oluşuyor. Çocuklarını okula getirip götüren veliler araçlarını park edecek yer bulamıyor. Okul çıkış saatleri de tam bir çileye dönüşüyor, yüzlerce araç aynı anda evlerine gitmeye çalışınca trafikte onlarca dakika beklemek zorunda kalıyor. 

OKULLARIN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ÇORLU’DAKİ SORUNLARDA ARTTI 

Okulların başlamasıyla birlikte Çorlu’daki hem okul sorunları hem de trafik sorunları arttı. Bazı okulların kalabalık olması nedeniyle hem öğrenciler zorluk yaşıyor hem de veliler zorluk yaşıyor. Ünilever İş İlkokulu’nun tadilatının bitmemesi nedeniyle öğrenciler başka okulla kaydı yapıldı. İkili eğitimin yapıldığı okullarda çocuğunu almaya gelen veliler ve çocuğunu okula getiren veliler nedeniyle okul önlerinde yoğunluk yaşanıyor. 

VELİLER SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR 

Okul önlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle veliler sorunların çözülmesini istiyor. Gazetemize konuşan öğrenci velileri, “Bir okulda ikili eğitim yapılıyor, okul nüfusu çok kalabalık, ikili eğitim olunca bir okul çıkıyor diğer okul giriyor, yüzlerce aile burada mağdur oluyor. Bununla ilgili mutlaka yetkililer önlem alsın bu şeklide eğitim sistemi olmaz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN