Gazetemiz Yazdı, Büyükşehir Yaptı
Çorlu Güncel

Gazetemiz Yazdı, Büyükşehir Yaptı

  • 16 Eylül 2024

Gazetemizin sürekli gündeme getirdiği Eski Kız Meslek Lisesi Kavşağındaki heykeller ve fıskiyeler bakıma alındı.

Çorlu’da ahenkten çok uzak akan fıskiyeleri gazetemizi sürekli gündeme getirdi, fıskiyelerin yanı sıra kavşakta bulunan üreten kadınları temsil eden heykellerin de renklerinin değişmesini gündeme getirmiştik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Omurtak Caddesi ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği kavşaktaki heykelleri ve fıskiyeleri bakıma aldı. Heykeller boyandı. Fıskiyelerde bakıma alındı. 

KAVŞAKTAKİ FISKİYELER VE HEYKELLER GÖRSELLİKTEN ÇOK UZAKTI 

Çorlu’da her gün binlerce kişinin gördüğü fıskiyeler ve heykeller görsellikten çok uzak olması tepki çekiyordu. Fıskiyelerin her birinin farklı noktalara akması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösteriyordu. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Fıskiyeler ahenkten çok uzak akıyordu, şehirlere fıskiyeler ahenk ve görsellik için konulur başka bir amacı yoktur ama maalesef bizimkiler ahenkten çok uzaktı inşallah tamiri yapılır ve güzel bir şekilde akar” dedi. 

ÜRETİCİ KADINLARI SİMGELEYEN HEYKELLER BOYANDI 

Eski Kız Meslek Lisesi kavşağında bulunan heykeller üretici kadınları simgeliyordu. Zaman içinde soğuk ve sıcak nedeniyle heykellerin renkleri deforme olurken vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyordu. Gazetemizin konuyu gündeme taşıması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek heykelleri boyadı. 

İMDAT ŞAHİN