• “Belediyelerle İşbirliğini Önemsiyoruz”
  • “Belediyelerle İşbirliğini Önemsiyoruz”
  • “Belediyelerle İşbirliğini Önemsiyoruz”
  • “Belediyelerle İşbirliğini Önemsiyoruz”
Çorlu Güncel

“Belediyelerle İşbirliğini Önemsiyoruz”

  • 23 Şubat 2024
  • 451 Kez Okundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Çorlu’da basın mensuplarıyla buluşarak önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a AK Parti Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş ve Çiğdem Goncagül ile birlikte Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel eşlik etti. Kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Tekirdağ’a yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Belediyelerle ortak çalışma alanlarına sahip olduklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş belediyelerle işbirliğini çok çok önemsiyoruz” dedi. 

BAŞKAN ADAYI YÜKSEL PROJLEERİNİ SIRALADI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın basınla buluşmasında konuşan Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel yapacağı projeleri sıraladı. Gençlere, emeklilere, engellilere yönelik birçok proje hazırlayan Cüneyt Yüksel projelerini tek tek değerlendirdi. Gençlere yönelik ulaşımda kolaylık ve internet paketi hediyelerinin olduğunun altını çizen Cüneyt Yüksel emekli vatandaşlara yönelikte projelerini anlattı. Engelsiz Yaşam Merkezlerini hayata geçirmek istediklerini belirten Başkan Adayı Yüksel, seçimi aldıktan sonra projeleri bir bir hayata geçireceklerinin altını çizdi. 

HİZMET ODAKLI BELEDİYECİLİKTE 22 YILI GERİDE BIRAKTIK

Basın toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Tekirdağ deyince sadece bir şehirden bahsetmiyoruz, tarihi birimi kültür ve doğal zenginlikleriyle aslında önemli bir noktada olan bu güzel şehirde siz gazetecilerde önemli görevler yapıyorsunuz. Seçim dönemleri aslında ülkemiz için bir demokrasi şenliği gibidir. Seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir ortam içinde geçmesini diliyorum. 31 Mart yerel seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Hizmet odaklı belediyecilikte 22 yılı geride bıraktık, aslında nereden baksanız 1994 başlıyoruz, 30 yıldan bahsediyoruz. Aslında AK Belediyecilik ile taşınmamız 22 yıla dayanıyor. Ak Parti belediyeciliği eser ve hizmet belediyeciliğidir. Toplumun her kesiminin ihtiyaçları odaklanarak huzurlu bir sosyal yapı inşa etmek için çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmamak anlayışıyla hizmet ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlarımızı sürdürüyoruz. 22 yıldır AK Parti belediyelerinde güçlü bir belediyecilik anlayışıyla üretken projelerimizle kadın istihdamını destekliyoruz. Gençlerimize imkanlar sunarken, yaşlılarımızı sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarına destek sağlıyoruz. Engellilerimizin sosyal hayata uyum sağlayacak erişilebilir projeler destekliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için imkanlar sağlıyoruz. Dolayısıyla seçim kampanyamızın sıloganı gerçek belediyecilik deyince ilk akla gelen AK Parti belediyeleridir” dedi.  

BELEDİYELERİN PEK ÇOK ÇALIŞMA ALANI AİLE BAKANLIĞININ ALANINA GİRİYOR 

“Bizim çalışma alanımıza giren birçok faaliyet aynı zamanda belediyelerle ortak çalışmalarımızdan oluşuyor. Başkan Adayımız Cüneyt Yüksel’in sunduğu gibi pek çok alanla doğrudan aile bakanlığının alanına giriyor” diyen Bakan Göktaş, “Genç, yaşlı engelli çocuk ayrıca emeklilere yönelik projeler, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik projelerde belediyelerden oluşuyor. Dolayısıyla biz belediyelerle işbirliğini çok çok önemsiyoruz. Tekirdağ’da bakanlığımıza bağlı olarak 6 sosyal hizmet merkezi, 12 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı var. 41 meslek elamanıyla astek kapsamında 2023 ocak aralık ayları arasında sadece Tekirdağ’da 17 bin vatandaşımıza ulaştık. Aile ziyaretlerinden oluşuyor. Tekirdağ’da sosyal ekonomik destek ile ailesinin yanında 1576 çocuğumuza destek oluyoruz. Set kapsamında 2012 yılından bugüne kadar 171 milyon kaynak aktardık. Engelsiz yaşam merkezleri, sosyal hizmet merkezi il müdürlüğü ayrıca bir huzur evi bunun müjdesini buradan vereyim. Tekirdağ için toplamda şimdilik ilk 3 için diyim, Engelsiz Yaşam Merkezi, Sosyal hizmet merkezi ve il müdürlüğü için 292 milyonluk yatırımımızı 2026 yılı içerisinde tamamlayacağız. Ancak huzureviyle ilgili de desteklerimiz olacak. Tekirdağ’lı hemşerilerimiz için hayırlı olsun” dedi. 

EVLENEN ÇİFTLERİN SAYISINDA AZALMA VAR

TÜİK tarafından açıklanan evlenme ve boşanma verilerini değerlendiren Bakan Göktaş, "Buna göre, geçen yıl evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı, 2022 yılına göre biraz düşmüş durumda. Bu veriler, bizim için çok önemli. Bu veriler ışığında sosyal politikalarımızı sürekli güncelliyoruz, yeniliyoruz. Ülkemizde evlenme ve boşanma ile ilgili son istatistikler, tüm dünyadakine benzer bir seyir izliyor. Bu nüfusun yaşlanması ve nüfus artış hızının düşmesiyle ilgili son verilerle beraber değerlendirilmesi gereken bir durum. Pek çok ülkede bu konuyla ilgili çalışmalarda artış olduğunu görüyoruz. Aile ilgili politikalarımızın stratejik önemde olduğu bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

DESTEK FONUNA 2 BİN 914 ÇİFT BAŞVURDU

Depremin vurduğu illerimizde evlilik fonu için başvuruların başladığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "TÜİK'in güncel verileri, aileyi korumaya ve güçlendirmeye yönelik sosyal politikalarımızın ne kadar önemli ve kritik olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. 15 Şubat'ta başvuruları başlayan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizi evlilik yolunda destekliyoruz. 15 Şubat itibarıyla ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını almaya başladık. Şu ana kadar gençlerimizin yoğun bir ilgisi söz konusu. Bu sabah itibarıyla 2914 çift başvurmuş durumda. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"ZORLA EVLİLİKLERLE MÜCADELE EDİLECEK"

Özellikle erken yaşta ve zorla evliliklerde yapılan çalışmalarda önemli mesafeler kaydedildiğini belirten Bakan Göktaş, "Diğer yandan erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili son 22 yılda yaptığımız çalışmalarla çok önemli mesafe kaydettik. Erken yaşta evlilikle kararlılıkla mücadele ediyoruz. Hem hukuki alt yapısı hem meselenin sosyal boyutuna dair önemli çalışmalar yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'de erken yaşta ve zorla evliliklerin yoğun olarak görüldüğü 28 ilde eylem planlarını uygulamaya koyduk. 8 Mart'ta Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıklayacağımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda da erken yaşta zorla evliliklerle mücadeleye yönelik kız çocuklarının eğitim alanında güçlendirilmesine ayrıca yer alacak. Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele, bizim en önemli çalışma alanlarımızdan biri. Burada oldukça proaktif, hızlı ve yerel dinamikleri göz önünde bulunduran çözümler üretmeyi önemsiyoruz" diye konuştu.