Sorun Bitmek Bilmiyor!
Çorlu Güncel

Sorun Bitmek Bilmiyor!

  • 02 Eylül 2024

Kumyol Caddesi üzerindeki durağa araçların park etmesi nedeniyle otobüsler yolda beklemek zorunda kalırken, bu durumdan trafik olumsuz etkilendi. Duruma tepki gösteren sürücüler, “Sorun bitmek bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Çorlu’nun yıllardır devam eden sorununa karşı hiçbir önlem alınmazken, bazı kendini bilmek sürücüler durağa araç park etmeye devam ediyor. Durağa araç park edilmesi nedeniyle otobüsler duraklara giremiyor, durağa giremeyen otobüsler yolcularını yolun ortasında indirmek zorunda kalıyor. Araç yolcuları indirene kadar Kumyol Caddesi’nde uzun araç kuyrukları oluştu. Yıllardır devam eden sorunun biran önce ortadan kaldırılmasını isteyen vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. 

SORUN YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Çorlu’da özellikle ana caddelere üzerinde bulunan duraklar araçların işgali altında. Araçların işgal ettiği duraklara otobüsler giremiyor. Otobüsler giremediği zaman hem yolcular hem de trafik bu durumdan olumsuz etkileniyor. Yolcular yolun ortasında inmek zorunda kalırken özellikle yaşlı vatandaşlar ve engelli vatandaşlar otobüslerden inerken büyük zorluklar yaşıyor. Otobüs yolcusunu indirene kadar da sürücüler otobüs hareket edene kadar trafikte bekliyor. Yıllardır devam eden soruna karşı biran önce harekete geçilmesini isteyen vatandaşlar yetkililerden sorunun çözülmesini bekliyor. 

OTOBÜSLER TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR 

Çorlu’da şehir merkezinde bulunan Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddesi’nde trafik otobüsler nedeniyle olumsuz etkileniyor. Bir otobüs durağa giremediği zaman yaklaşık 3-4 dakika yolun ortasında bekliyor. Otobüs nedeniyle yoluna gidemeyen sürücüler otobüs yolcularını indirene kadar bekliyor. Uzun araç kuyrukları oluşurken, özellikle ambulans itfaiye araçlarının geçişi de engelleniyor. Biran önce konuyla ilgili çalışma yapılmasını bekleyen vatandaşlar duraklar sorunu çözülürse trafikte rahatlayacaktır yorumlarını yapıyor. 

DURAKLAR KAMERA SİSTEMLERİYLE KONTROL EDİLMELİ BU SİSTEM HEMEN UYGULANMALI!

Çorlu’da özellikle şehir merkezlerindeki durakların kamera sistemleriyle kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar uyarı levhalarıyla da vatandaşlar uyarılmalıdır yorumunu yaptı. Duraklara konulacak uyarı levhalarıyla ve cezai işlemler sorunun hafifletilebileceğini savunan vatandaşlar bu sistemin biran önce hayata geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İMDAT ŞAH