Otogar İçin Yeni Tarih Eylül Ayı!
Çorlu Güncel

Otogar İçin Yeni Tarih Eylül Ayı!

  • 04 Temmuz 2024

2019 yılında temeli atılan ve bu yazın bitmesi beklenen Çorlu Otogarı’nda çalışmalar uzadı, yüklenici firma süre istedi, yeni tarih ise Eylül Ayı’nın başı olarak belirlendi.



Yıllardır çalışmaların devam ettiği Çorlu Otogarı bir türlü bitmedi. Çerkezköy Yolu üzerine yapılan Çorlu Otogarı’nda çalışmaların uzaması Çorlulu vatandaşların tepkisini çekiyor. Yüklenici firma işlerin uzaması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden ek süre istedi. Ek süre protolünü imzalayan büyükşehir belediyesi otogarı yüklenici firmadan Eylül Ayı’nın sonunda devir alacak. 
5 YILDIR BİTMEYEN OTOGAR 
2019 yılında temeli atılan yeni otogar 5 yıldır bir türlü bitmedi. Pandemi döneminde işlerin yavaşladığı Çorlu Otogarı’nda 2021 yılından beri çalışmalar devam ediyor. Bir türlü bitmeyen otogara vatandaşlar tepki gösteriyor. Çerkezköy Yolu üzerine inşaa edilen otogarın bitmesini isteyen Çorlulu vatandaşlar 7 yıldır bir proje bitmedi. Nasıl iş yapılıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. 
BİTTİĞİ ZAMAN BÖLGENİN EN BÜYÜK OTOGARI OLACAK 
Çorlu Çerkezköy istikametine yapılan otobüs terminalinin yaklaşık 17 bin 500 metre kare kapalı alanı bulunuyor. Giriş çıkış yollarındaki çalışmalarında tamamlandığı yeni otogarın otobüs terminali kısmında 20 gişe, çevre yerleşkeler otobüs terminali kısmında ise 10 gişe bulunuyor. Şehirlerarası otobüs terminali kısmında; giden ve transit yolcu katında 30 peron ve 20 adet otobüs bekleme cebi yer alacak. Binada ayrıca; danışma, polis, zabıta, banka, ATM'ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya bürosu, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, bay bayan mescit ve teknik hacimler bulunacak. Tüm bunların yanında 110 araçlık misafir otoparkı, 26 araçlık ücretsiz firma servis alanı, 32 araçlık çalışan personel otoparkı ve 1 adet taksi durağı da vatandaşların hizmetine sunulacak. 
BELEDİYE OTOBÜSLERİN GÜZERGÂHLARI DEĞİŞECEK 
Otogarın açılmasıyla birlikte Çorlu’daki belediye otobüs güzergâhlarının da değişmesi bekleniyor. Şehir içinde bulunan Çorlu Otogarı’na gelen belediye otobüsleri artık Çerkezköy Yolu üzerindeki yeni otogara da girmesi bekleniyor. 
BAŞKAN SARIKURT OTOGARLA İLGİLİ KONUŞTU 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt otogarla ilgili gazetemize konuştu: “Eski otogarın yeriyle ilgili bir projemiz de var, büyükşehir belediyemizle de müzakere ediyoruz. Ama onun olabilmesi için önce otogarın taşınması gerekiyor. En son büyükşehri belediyesindeki arkadaşlarımızla görüştüğümüzde Eylül Ayı’na kadar bir süre verildiğini, Eylül Ayı’na kadar buradaki inşaatın tamamlanmasına yönelik kuvvetli bir iradenin olduğunu beyan ettiler. Tabi bunu ölçülü ve özenli bir dille ifade ediyorum. Sadece şunu memnuniyetle ifade edebilirim, elbette bu işlerin gecikmiş olmasından kimsenin memnun olması mümkün değil, ama en azından başladığımız işleri bitirdiğimizi söyleyebilirim” dedi. 
AÇILIŞ TARİHİ SÜREKLİ ÖTELENDİ 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çorlu Otogarı’nın açılışı sürekli ötelendi. Otogarın açılışının 2023 yılının sonunda yapılacağı duyurulmuştu, 2023 yılının sonunda açılmayan otogar yeni yılla birlikte açılacağı duyuruldu. Yeni yılda da açılmayan otogar şimdi ise Eylül Ayı’nda inşaat çalışmaların bitmesi bekleniyor.  
İMDAT ŞAHİN