Mevlid-I Nebi Ve Camiler Haftası Dolu Dolu Kutlanacak
Çorlu Güncel

Mevlid-I Nebi Ve Camiler Haftası Dolu Dolu Kutlanacak

  • 13 Eylül 2024

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır basın açıklaması düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Çorlu İlçe Müftülüğünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Müftü Mehmet Nedim Bakır, bu yıl ki temanın “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olduğunu belirtti. Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır Mevlid’i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasında yapılacak etkinlikleri tek tek sıraladı. Okullarda, Kuran Kurslarında Camilerde, Cezaevinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirten Müftü Mehmet Nedim Bakır Çorlu’daki diğer konularla ilgili de görüş alışverişinde bulundu. 

"PEYGAMBERİMİZ VE ŞAHSİYET İNŞASI" TEMASI ÖNE ÇIKIYOR

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl belirlediği tema, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası"  ifadelerine yer veren İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, “bu temanın önemini vurgulayan açıklamalarında, “Bugün, Peygamberimiz ve şahsiyet inşası konusunu tüm yönleriyle ele almaya her zamankinden daha çok muhtacız. Zira insani değerlerin, ahlaki erdemlerin, insanı insan yapan manevi özelliklerin alabildiğine örselendiği bir zamanı yaşıyoruz. Bencillik, dünyevileşme, umutsuzluk gibi sorunların insanlığı çepeçevre kuşattığı bir çağa şahitlik ediyoruz. Kimlik, kişilik, aidiyet, anlam ve gaye ekseninde yaşanan krizlerin, hayatı modern bir cahiliyeye sürüklediğini görüyoruz” dedi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.S.), TÜM İNSANLIK İÇİN BİR KURTULUŞ PUSULASI VE HAYAT KILAVUZUDUR"

Mehmet Nedim Bakır, konuşmasında İslam'ın ve Peygamber Efendimizin rehberliğine olan ihtiyacın altını çizdi: “Peygamber Efendimizin (s.a.s.) her davranışı ve her sözü, tüm insanlık için bir kurtuluş pusulası ve bir hayat kılavuzudur. Dünya buna her zamankinden daha çok muhtaçtır. Dünyayı İslam kurtaracaktır. Dünyayı, İslam’ı olması gibi anlayan, öğrenen, yaşayan Müslümanlar kurtaracaktır. Başka bir kurtuluş yolu yoktur. Kurtuluş İslam’dadır, Hz. Muhammed’dedir, O’nun (s.a.s.) getirdiği sünnettedir. Müslümanlar olarak bizim en temel sorumluluğumuz, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) yüce şahsiyetini ve örnek ahlakını çağımızın insanıyla buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

"CAMİLERİMİZ, HAYATIN MERKEZİDİR"

İlçe Müftüsü Bakır, camilerin İslam toplumundaki önemine vurgu yaparak, "Camilerimiz, tevhit ve vahdetin, iman ve istikametin hayat bulduğu, İslam’ın ilke ve değerlerinin hayata taşındığı mekânlardır. Hem fiziki yapısı ve varlığı, hem de fonksiyonları ve temsil ettiği değerler açısından Müslümanların toplumsal varlığının nirengi noktalarıdır. Camilerimiz şehirlerimizin süsü, hayatın merkezidir" dedi. Ayrıca, Müftü Bakır, İslam tarihi boyunca camilerin dini, sosyal, kültürel hayatın merkezinde yer aldığını ve önemli fonksiyonlar icra ettiğini belirterek, camilerin sadece ibadet yerleri değil, aynı zamanda ilim, kültür ve kardeşlik mekânları olarak da büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. “Müslümanlar, caminin temsil ettiği değerleri kuşanarak, güvenli şehirler kurmuşlar, refahın ve huzurun yaşandığı şehirlerde insani değerlerin ön planda olduğu büyük bir medeniyeti, İslam medeniyetini cami merkezli olarak inşa etmişlerdir” dedi.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BOYUNCA 34 ETKİNLİK YAPILACAK 

Mevlidi-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri haftasının birleştiğine dikkat çeken Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır bu haftalar boyunca 34 farklı etkinliğin yapılacağını duyurdu. Okullarda, camilerde, cezaevinde ve bazı kurumlarda çeşitli etkinlikler konferanslar düzenleneceğine dikkat çeken İlçe Müftüsü Bakır aynı zamanda mescit açılışlarının da yapılacağını ifade etti. 

İMDAT ŞAHİN