Yaz Bitti Ağıltepe Yine Kaldı
Çorlu Güncel

Yaz Bitti Ağıltepe Yine Kaldı

  • 07 Eylül 2024

Çorlu’da Ağıltepe olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan 750 dönümlük yeşil alan yıllardır boş duruyor. 2024 yılının yaz dönemi de geride kalırken Ağıltepe yine atıl bir şekilde bırakıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük yeşil alan biran önce bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor. Mesire alanı, park orman projesi olması beklenen Ağıltepe faaliyete geçmesi isteniyor. Çorlu Ergene ilçeleri arasında yer alan ve yeşil bir doğa örtüsüne sahip olan 750 dönümlük alanın bir türlü yapılmaması tepkilere neden oluyor.  Ağıltepe’ye araçların girmemesi için girişlerine bariyer kurulurken, Ağıltepe’yi vatandaşlar kullanamıyor. 

AĞILTEPE CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR 

Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan Ağıltepe yıllardır boş duruyor. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük alan mesire alanı olarak kullanıldığı zaman Çorlu ve Ergene ilçelerinin cazibe merkezi olabilir. Çorlu’da şehrin gürültüsünden bunalan vatandaşlar hafta sonu gidip eğlenebilecekleri yerler sınırlı sayıda. Sosyal donatı alanlarının da yapılmasıyla binlerce vatandaş Ağıltepe’de keyifli vakit geçirebilir. 

ÇORLU HALKI DAHA NE KADAR BEKLEYECEK 

Yıllardır boş duran Ağıltepe bölgesinin hizmete girmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz diyen Çorlulu vatandaşlar: “Ağıltepe yıllardır boş duruyor, hiçbir şey yapılmıyor. Oranın düzenlenerek hizmete girmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz. Biz milletvekillerinden yöneticilerden rica ediyoruz, bu bölgenin biran önce hizmete girmesini istiyoruz” dedi. 

ÇORLUDA NEFES ALACAK YERLER SINIRLI

Dışarıda vakit geçirmek istediklerini belirten vatandaşlar gidecek yerlerin sınırlı olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü: “Çorlu’da ve çevresinde gidip piknik yapılacak ailemizle birlikte zaman geçireceğimiz yerler maalesef sınırlı sayıda. Ağıltepe’ye güzel bir proje yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla gidip orada akşama kadar zaman geçirebiliriz. Biran önce Ağıltepe için harekete geçilmesini istiyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ AĞILTEPE BÖLGESİYLE İLGİLENSİN 

Tekirdağ milletvekillerinden taleplerde bulunan vatandaşlar, “Tekirdağ’ın 8 tane milletvekili var, hem iktidarın 3 vekili muhalefetteki partilerin 5 vekili var. Bu vekillerden Ağıltepe’yle ilgilenmelerini istiyoruz. 750 dönümlük yeşil bir alanın bu şekilde atıl bekletilmesini kabul edemiyoruz. İnsanlar gidecek eğlenecek yürüyecek yer bulamıyor. Bu alanda boş duruyor bunun kabul edilebilmesi mümkün değil. Milletvekilleri bu konuyla çok fazla ilgilenmeli” dedi. 

İMDAT ŞAHİN