Akıllı Kobi̇ Dijital Dönüşüm Konferansı Çorlu Tso'da Gerçekleşti
Çorlu Güncel

Akıllı Kobi̇ Dijital Dönüşüm Konferansı Çorlu Tso'da Gerçekleşti

  • 12 Eylül 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Akıllı KOBİ Tekirdağ Dijital Dönüşüm Konferansı gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “Akıllı KOBİ Tekirdağ Dijital Dönüşüm Konferansı” gerçekleştirildi. Konferansta; KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğu, KOBİ’ler için sürdürülebilir gelecek, dijital iş servisleri, e-ticarette başarının sırrı, iş süreçlerinde dijitalleşme, e-ihracatta yeni fırsatlar ve sanayide otomasyon konuları masaya yatırıldı. 

Turkcell Dijital İş Servisleri ve Mastercard’ın ana sponsorluğunda; PayTR’nin platin, Logo Yazılım, BIS Çözüm ve Eclit’in altın sponsorluğunda gerçekleştirilen konferans, EBRD ve JP Morgan’ın destekleriyle iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Etkinlikte, KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve sektörel avantajları hakkında değerli bilgiler paylaşıldı.

Konferansın açılış konuşmalarını yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak ve küresel pazarlarda başarılı olabilmeleri için dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Günay, “KOBİ’lerimiz, sadece Türkiye pazarında değil, uluslararası arenada da rekabet edebilme potansiyeline sahiptir. Bu potansiyelin ortaya çıkması için dijitalleşmeye odaklanmamız gerektiğini unutmamalıyız. Akıllı KOBİ Platformu, Tekirdağ’daki KOBİ’lerin dijital dünyaya entegrasyonunu hızlandırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak dijitalleşme süreçlerinde KOBİ’lerimizin yanındayız,” şeklinde konuştu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan da, dijital dönüşümün KOBİ’ler için kritik önem taşıdığını belirtti. Volkan, “Dijitalleşme, günümüz iş dünyasında rekabetçi kalmanın anahtarıdır. KOBİ’lerimizin bu dönüşüm sürecine uyum sağlaması, hem yerel hem de küresel pazarda varlık gösterebilmeleri için şarttır. Teknolojinin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek, işletmelerimizin sürdürülebilir büyümesini sağlayacaktır. TOBB olarak, KOBİ’lerle teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren Akıllı KOBİ Platformu'nu hayata geçirdik. Amacımız, bu platform aracılığıyla güveni ve iletişimi güçlendirmek,” dedi.

Etkinliğin bir diğer açılış konuşmacısı olan Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan ise, “Bu yıl Tekirdağ’daki konferansımızda KOBİ’lerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2023 itibarıyla gerçekleştirdiğimiz 7 konferans ile 150 binden fazla KOBİ’ye ulaştık. Dijital dönüşümün öncüsü markalarla birlikte Türkiye’deki KOBİ’lerin dönüşümlerini hızlandırmayı ve onlara rehberlik etmeyi sürdürüyoruz. Tüm paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim,” şeklinde konuştu.