İlk Ders Zili Çaldı
Çorlu Güncel

İlk Ders Zili Çaldı

  • 09 Eylül 2024

2024 – 2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Çorlu’da 56 bin 946 öğrenci ders başı yaptı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren ilk ders zilini çaldı.

Yeni öğretim yılına girilirken, Şehit Akın Acar İlkokulu’nda ‘İlk Ders Zili’ programı gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Murat Eren öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren sınıfları ziyaret ettikten sonra öğretmen ve okul yöneticileriyle de bir araya geldi. 

KAYMAKAM EREN, YENİ DÖNÜMDE ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ 

Şehit Akın Acar İlkokulu’nda ilk ders zilinin çalınmasıyla birlikte öğrencileri ders başı yaptı. 14 Haziran tarihinde başlayan yaz tatili 09 Eylül Pazartesi günü sona erdi. Çorlu’da 56 bin 946 öğrenci ders başı yaptı. Anaokulu, ilkokul ortaokul ve ortaöğretime giden örenciler 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı için ilk derse girdiler. Şehir Akın car İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Çorlu Kaymakamı Murat Eren öğrencilere ve öğretmenlere yeni dönemde başarılar diledi. 

57 BİN ÖĞRENCİ İLK DERSİNE GİRDİ 

Anaokul, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında eğitim başladı öğrenciler ilk derslerine girdi. Çorlu’da 63 devlet okulu ve 64 özel okulda toplam 57 bin öğrenci ders başı yaptı. Yaklaşık 49 bin öğrenci resmi okullarda 8 bin öğrenci de özel okullarda eğitime başladı. Okulların yıkılmasıyla çoğu okulda yine ikili eğitim devam ediyor. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da yeni dönemin Milli Eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti. 

İMDAT ŞAHİN