İlköğretim Haftası Kutlandı
Çorlu Güncel

İlköğretim Haftası Kutlandı

  • 12 Eylül 2024

Atakent İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Töreni renkli görüntülere sahne olurken, Çorlu Kaymakamı Murat Eren öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Çorlu’da büyük bir coşku ile başladı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programının ardından kutlamalar Atakent İlkokulu’nda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu Belediye Başkan Vekili Yunus Emre Sülün Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Türk, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, Gaziler, STK Başkanları ve temsilcilerin yanı sıra okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Düzenlenen İlköğretim Haftası programında öğrenciler birbirinden güzel gösterilerle izleyicilerden tam not aldı.

130 OKULDA 57 BİN ÖĞRENCİ, 3 BİN 655 ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI 

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan İlköğretim Haftası kapsamında yaptığı konuşmada: “İki Eylül itibarıyla başlayan eğitim öğretim yılımız belirlenen sınıflarla uyum eğitimleri ile ilk haftasını tamamlanmıştır.  9 Eylül tarihinde ise;  130 Okul 57.050 öğrenci 3.655 öğretmen ile eğitim-öğretim yılı bütün kademlerde başlamıştır. Bu eğitim öğretim yılının;  başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları ve paydaşları için sağlıklı huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum.  Okulların tatil olduğu tarihten itibaren her bir okulumuz; bakanlığımızın destekleriyle ve Okul aile birliklerinin katkıları ile okullar yenilenerek öğrencilerimize daha güzel eğitim ortamları hazır etmek adına;  hazırlıklarını tamamlamışlardır.  İlçemizde Sayın Kaymakamımızın destekleriyle güçlendirme çalışmaları tamamlanan ve yeni yapılan okul binalarımız da eğitim öğretime başlamıştır. Eğitim bir ekip çalışması olduğu anlayışı ile hep birlikte hazırlık çalışmalarında gayret sarf eden; Şube Müdürlerimize, Okul idarecilerimize, Öğretmenlerimize, Okul aile birliği üyelerimize teşekkür ediyorum. 

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ MUASIR MEDENİYETE ÖĞRENCİLERİMİZİ TAŞIMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR

Konuşmasını sürdüren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “*Evlatlarımız; kolumuz, kanadımız, umudumuz, asil milletimizin duası, aydınlık yarınlarımızdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında, dünyayı okumak kendi hikaye ve destanlarımızı anlamakla mümkündür. Kadim geleneğini en iyi şekilde bilen, anlayan ve anlamlandıran nesiler yetiştirerek Neslimizi ve Ülkemizi Baş Öğretmen Atatürk’ün hedef gösterdiği Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak en ön önemli görevimizdir. Yeni Eğitim Öğretim Yılımıza da “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. İlkesini şiar edinerek;  durmadan yorulmadan çalışmanın azmi ve gayreti ile  “Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız”. Anlayışı ile Elimizden geleni en iyi şekilde gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız. Bu anlayışla Baş Öğretmen Atatürk’ün söylediği gibi; Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Bu anlayış ile; Yeni ders yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve şehrimize ülkemize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZ MEMLEKETİMİZİN UMUDU İSTİKBALİDİR 

Çorlu Kaymakam Murat Eren yaptığı konuşmada:  "Sevgili öğrenciler yaz tatilinin ardından yine ders başı yapıyoruz, içinizde bu yıl ilk kez okula başlayanınız var, onlar ayrıca heyecan ve mutluluk içerisindeler. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu istikbalisizin, milletimizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugün den bu hedeflere kilitlenmeli düzenli disiplinli çalışmalı kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Millet olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımızdır beşeri gücümüzdür. Geleceğin dünyasında söz sahibi olabilmek için çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmalı, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartı tarihine milletine devletine bayrağına vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. O sebeple ülke olarak en temel amacımız milli ve manevi değerleri önceleyen nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır. Sevgili öğretmenler eğitimde ve öğretiminde başarı çıtasında daha yükseğe çıkarmanın her kademedeki kamu görevlileri Sivil toplum mensupları ve hayırsever vatandaşlar veliler iş birliği ile sağlanabileceğini hepimiz biliyoruz. Fakat buradaki en büyük sorumluluk siz eğitimcilere düşüyor. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz. Çocuklarımızı sevgiyle şevkat ile ilim ile irfanla ahlakla faziletle donatın. Onlara itinayla yetiştirin en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını sağlayın” dedi. 

GEÇTİĞİMİZ DÖNEMİ ÖNEMLİ BAŞARILARLA TAMAMLADIK

Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Murat Eren 2023-2024 Eğitim Öğretim yılını önemli başarılarla tamamladıklarını belirtti. Konuşmasını sürdüren Murat Eren, “2023 2024 eğitim öğretim yılını önemli başarılarla tamamlamış bulunmaktayız önümüzde yeni bir eğitim öğretim dönemi var. Geçtiğimiz yıl LGS Sınavında 500 tam puan alan 3 öğrencimiz ilçemizi gururlandırdılar. Aynı zamanda YKS sınavında 6 öğrencimiz ilk bine girmeyi toplam 300 öğrencimiz de 50 bine girerek ilçemizi gururlandırmışlardır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN