• En Sonunda Bahçe Oldu
  • En Sonunda Bahçe Oldu
  • En Sonunda Bahçe Oldu
  • En Sonunda Bahçe Oldu
Çorlu Güncel

En Sonunda Bahçe Oldu

  • 04 Haziran 2024
  • 1015 Kez Okundu

Çorlu’da askeri lojmanların yıkılmasıyla boş kalan 10 dönümlük alan en sonunda milletin bahçesi oldu.

2018 yılında askeri lojmanların yıkılmasıyla birlikte boş kalan 10 dönümlük araziye park ve okul yapılma projeleri vardı. En son 2022 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü 10 dönümlük alanda plan değişikliği yaparak iş yeri ve konut projesi yapmak istedi, Çorlu Belediyesi konuyu mahkemeye taşımasıyla birlikte mahkeme geçtiğimiz ay konut ve iş yeri imar değişikliğini iptal etti. Bölgede yaşayan kimi vatandaşlar yıllardır boş duran alanı ekip biçmeye başladı. Küçük küçük bölümler oluşturan kimi vatandaşlar boş arazide bahçe yapıp sebze üretmeye başladı.

ASKERİ LOJMANLAR 2018 YILINDA YIKILMIŞ, 10 DÖNÜMLÜK ARAZİ BOŞ KALMIŞTI

Uzun yıllar askeri lojman olarak kullanılan alandaki lojmanlar 2018 yılında yıkılmıştı. Yıkıldıktan sonra yaklaşık 6 yıldır boş duran alanla ilgili farklı projeler geliştirildi. Park olması ve okul olması yönünde fikirler öne sürülen alanla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü geçtiğimiz 2022 yılının Temmuz Ayı’na plan değişikliğini askıya çıkartarak alanın konut ve işyeri olması yönünde adım attı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün bu kararına Çorlu Belediyesi itiraz etmişti. İtiraz sonuçlandı ve plan iptal edildi. 6 yıldır boş duran araziye bölgede yaşayan vatandaşlar bahçe yaparak sebze yetiştirmeye başladı. 

KİMİ VATANDAŞLAR SEBZE YETİŞTİRMEYE BAŞLAMIŞ 

Nusratiye Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük araziye kimi vatandaşlar bahçe yaparak sebze yetiştirmeye başlamış. 10 dönümlük arazinin büyük bir kısmını parselleyen vatandaşlar burada sebze yetiştirmek için çalışma yapıyor. Lahanadan, domatese, domatesten bibere kadar birçok sebze yetiştiren vatandaşlar sulamayı ise taşıma suyla yapıyor. 

ÇİTLER SÖKÜLMÜŞ, ELİNİ KOLUNU SALLAYAN İÇERİ GİREBİLİYOR

Nursatiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Sokak üzerinde bulunan 10 dönümlük arazi daha önce etrafı çitlerle kapatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde giriş kısmındaki çitler yerinden sökülmüş, şimdi elini kolunu sallayan araziye giriyor. Çitlerle çevrili olan arazinin yine belli bölümleri kesilerek giriş yapılıyordu, şimdi ise giriş kapısının olduğu yerdeki çitler tamamen sökülmüş durumda. 

BOŞ ARAZİ BAĞIMLILAR VE ALKOLİKLERİN DE MEKANI DURUMUNDA 

10 dönümlük arazinin belli bir bölümünde bahçe yapılırken özellikle ağaç altları da alkoliklerin ve bağımlıların mekanı durumunda. Özelikle geç saatlerde boş araziye gelen alkolik ve bağımlılar burada alkol kullanıyor, bağımlılar ise uyuşturucu içiyor. Konuyla ilgili konuşan duyarlı vatandaşlar, “Özellikle geç saatlerde buraya alkolikler ve uyuşturucu kullanıcıları gelip burada ağaç altlarında oturuyorlar. Geç saatlere kadar sesler geliyor, ateş yakıyorlar. Şehrin ortasında bu türlü görüntüler görmek istemiyoruz” dedi. 

MAHALE SAKİNLERİ OKUL VEYA PARK YAPILMASINI İSTİYOR

Nusratiye Mahallesi sakinleri boş arazinin okul yada park yapılmasını istiyor. Daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü plan değişikliğine giderek boş araziye konut ve işyeri yaptırmak istedi. Çorlu Belediyesi konuya itiraz etti süreci mahkemeye taşıdı ve mahkeme planı iptal etti. Mahalle sakinleri ise 10 dönümlük alanın park veya okul yapılmasını istiyor. 

İMDAT ŞAHİN