Otoparklara Yüzde 50 Zam!
Çorlu Güncel

Otoparklara Yüzde 50 Zam!

  • 04 Temmuz 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi’ne ait otoparklara yüzde 50 oranında zam yapılması tepki çekti.


1 saatlik ücretin 20 lira olduğu otoparkta saat ücreti 30 liraya yükseltildi. Ocak ayında 14 liradan 20 liraya çıkartılan otopark ücretlerine bir kez daha zam yapılarak 30 liraya çıkartıldı. Yapılan zamlar sürücülerin tepkisini çekerken zamların geri alınması isteniyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyeler hem ulaşıma hem otopark ücretlerine zam yaptı. 
YEREL SEÇİMLER BİTTİ, BELEDİYENİN ZAM YAĞMURLARI BAŞLADI 
Yerel seçimler sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi kendilerine ait olan otoparklarda zam yaptı. Yüzde 50 oranında yapılan zamlar sürücülerin tepkisini çekiyor. Çorlu Belediyesi tarafından işletilen otoparklara bir yılda ikinci kez zam yapıldı.  Yapılan yeni zamla birlikte tarife 1 saati 30 lira olarak belirlendi. Tarifeye göre 1 saat 30 lira olurken, 1-2 saat 33 lira, 2-3 saat 36 lira, 3-4 saat 39 lira 4-5 saat 42 lira, 5-6 saat 45 lira günlük 75 lira ve aylık abonelik 900 lira olarak belirlendi. Yerel seçimlerden sonra zamların peş peşe gelmesi vatandaşların tepkisini çekiyor. 
ESNAF İSYAN ETTİ, ZAMLAR GERİ ALINSIN
Her gün aracını otoparka bırakmak zorunda kalan bölge esnafı duruma isyan etti. Esnaflar aylık sadece otopark ücretinin bin lira olduğunu belirterek yapılan zamların geri alınmasını istedi. Esnaflar sadece 2-3 personelin çalıştığı otoparklarda yüzde 50 zammın çok fazla olduğunu belirterek zamların geri alınmasını istedi. 
İMDAT ŞAHİN