Yaz Döneminde Pikniğe Gidecek Yer Yok!
Çorlu Güncel

Yaz Döneminde Pikniğe Gidecek Yer Yok!

  • 15 Temmuz 2024

Çorlu’nun iki yeşil alanı olan 750 dönümlük Ağıltepe ve 160 dönümlük Tema Parkı vatandaşların kullanımına kapalı. Yıllardır atıl duran iki yeşil alanın açılmasını isteyen vatandaşlar, “Yaz döneminde piknik yapacağımız, ailemizle zaman geçireceğimiz yer yok maalesef” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 750 dönümlük Ağıltepe ve Zafer Mahallesi’nde bulunan 160 dönümlük Tema Parkı yıllardır atıl durması tepki çekiyor. Yaz döneminde Çorlulu vatandaşlar pikniğe gidecek yer bulamıyor. Gölbaşı Parkı tıklım tıklım dolarken vatandaşlar yeni alanların açılmasını istiyor. Yıllardır atıl duran Ağıltepe ve Tema Parkı boş dururken vatandaşların gidecek yerinin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Bu yaz döneminin de geride kalmasıyla iki yeşil alanda da hiçbir çalışma yok. Vatandaşlar en azından önümüzdeki yıllarda yeşil alanların açılmasını istiyor. 

AĞILTEPE SAVUNMA BAKANLIĞI’NA, TEMA PARKI TEKİRDAĞ VALİLİĞİNE BAĞLI 

Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük Ağıltepe Bölgesi ve Tekirdağ Valiliği YİKOP bünyesinde bulunan 160 dönümlük Tema Parkı’nın yıllardır atıl durması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle Tema Parkı’nın uzun yıllardır atıl olduğunu belirten Çorlulu vatandaşlar küçük dokunuşlarla Tema Parkı’nın Çorlu’ya kazandırılabileceğini belirtti. Ağıltepe Bölgesi’yle ilgili de tartışmalar sürerken vatandaşlar bu iki bölgenin biran önce Çorlu’ya kazandırılmasını bekliyor.

ÇORLUNUN NEFES ALACAĞI YAZIN PİKNİK YAPACAĞI YER YOK

Yaz döneminde evlerinde bunalan vatandaşların gezip dolaşabileceği ailesiyle vakit geçireceği yerlerin olmaması tepkilere neden oluyor. 750 dönüm ve 160 dönümlük yeşil alanların boş ve atıl beklemesi ve vatandaşların gidecek yer bulamaması tepkilere neden oluyor. Gazetemiz konuşan vatandaşlar yeşil alanlar var ama biz faydalanamıyoruz. Bu kadar neden bekliyorlar. İki yer de mesire alanı yapılıp hizmete sunulabilir ama maalesef yapılmıyor” dedi. 

YEŞİL ALANLAR VAR AMA VATANDAŞ FAYDALANAMIYOR!

Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 750 dönümlük Ağıltepe Bölgesi hem Çorlu hem de Ergene de yaşayan vatandaşlar için nefes alınabilecek çok değerli bir yer olduğunu belirten vatandaşlar atıl bırakılmasına tepki gösterdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Askeriye yılar önce o bölgeyi boşalttı, orası da uzun yıllardır atıl duruyor. Bizler 750 dönümlük yeşil alanın bu şekilde bırakılmasını istemiyoruz, Ağıltepe Bölgesi’nin de Çorlu’ya kazandırılmasını bekliyoruz, insanlar özellikle yaz dönemlerinde havaların güzel olduğu günlerde orada zaman geçirip nefes alabilir. Aynı şekilde Tema Parkı da atıl bekliyor. Yeşil alanların bu şekilde atıl olmasını kabul etmiyoruz. Yeşil alanlar var ama biz faydalanamıyoruz” dedi. 

İKİ BÖLGE İÇİNDE HALA SOMUT BİR ADIM YOK

Çorlu’nun iki bölgesi içinde henüz atılmış bir adım yok. Tema Parkı ve Ağıltepe Bölgesi için somut adım atılmazken vatandaşlar yetkililere seslendi: “İki bölge içinde yıllardır somut bir adım atılmış değil, neden bekliyorlar anlamış değiliz, yıllardır bu iki bölge için talepler var ama çözüm yok, çözüm neden yok neden adım atılmıyor. Yetkililer neyi bekliyor” diye sordu?

İMDAT ŞAHİN