Şehir Merkezinde Patkan Paniği!
Çorlu Güncel

Şehir Merkezinde Patkan Paniği!

  • 17 Temmuz 2024

Çorlu’da şehir merkezinde görülen patkan faresi paniğe sebep oldu. Ağaç altındaki ekmek kırıntılarına gelen patkan faresinin insanlardan kaçmaması ise dikkat çekti.

Reşadiye Mahallesi Mandıracı Caddesi üzerinde bir ağaç altında görülen patkan cinsi fare paniğe sebep oldu. Büyüklüğü dikkat çeken patkan faresi insanları görmesine rağmen kaçmaması şaşırttı. Patkan cinsi farelerin şehir merkezinde ne işi var diye soran vatandaşlar belediyelerden çözüm istedi. Özellikle lağımlarda yaşamasıyla bilenen pankan cinsi fareler etrafa saçtığı virüsler nedeniyle halk sağlığını etkiliyor. Patkan cinsi fareyi ağaç altında gören bölge esnafı fareyi dükkanlara girmesin diye kovalamaya çalıştı. İnsanlardan kaçmayan patkan cinsi fareden rahatsız olan vatandaşlar gazetemize konuştu: “Görüldüğü gibi patkan cinsi fareler şehir merkezinde cirit atıyor. İnsanın olduğu yere kolaylıkla geliyor” dedi. 

ESNAF DÜKKÂNLARA GİRMESİNDEN ENDİŞELİ 

Mandıracı Caddesi üzerinde görülen patkan faresinin dükkanlara girmesinden dolayı endişeli olduklarını belirten bölge esnafı konuşmasını sürdürdü: “Patkan cinsi fareler genellikle lağımlarda yaşıyorlar ve etrafa pislik virüs saçıyor. Bunların dükkanlarımıza girmesinden çok endişeliyiz. Belediyeler mutlaka bu konuyla ilgili çalışma yapmalı ve halk sağlığını etkileyen patkan farelerinden bölgeyi arındırmalıdır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN