Aşure Programında Birlik Mesajları
Çorlu Güncel

Aşure Programında Birlik Mesajları

  • 22 Temmuz 2024

Alevi Bektaşi inancına sahip vatandaşların tuttuğu Muharrem Orucu geride kalırken, Çorlu Cem Evi’nde aşure programı düzenlendi.



Düzenlen aşure programına protokolün katılımı yoğun oldu. Başta Çorlu Kaymakamı Murat Eren olmak üzere aşure programına Deva Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
KAYMAKAM EREN, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ 
Çorlu Cem Evi’nde düzenlenen aşure programına katılan Çorlu Kaymakamı Murat Eren vatandaşlarla sohbet etti. Duaların edilmesiyle birlikte aşure ve kurbanlar yenirken, daha sonra Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve protokol üyeleri Cem Evi’nin bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Çorlu Kaymakamı Murat Eren’in aşure programına katılmasından vatandaşlar memnun olurken, birlik beraberliğe vurgu yapıldı. 
CEM VAKFI BAŞKANI BİRDAL VE MÜFTÜ BAKIR BİR ARADA 
Alevi Bektaşi inancına sahip vatandaşların tuttuğu Muharrem Orucu’nun geride kalmasıyla birlikte Cem Evi’nde aşure programı düzenlendi programa katılan Çorlu Müftüsü Mehmet Nedim Bakır ve Çorlu Cem Vakfı Başkanı Muzaffer Birdal bir araya gelerek birlikte fotoğraf çektirdi. 
HEPİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIZ
Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal aşure programıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu: “Yıllardır yaptığımız programlara protokol üyelerimiz katılıyorlar. Kaymakamımız, milletvekillerimiz belediye başkanımız iştirak ediyorlar. Tabi bu vatandaşın devletiyle olan ilişkisini sıcak tutması açısından pozitif bir süreç, aslında bu işin başlangıcı tepeden tavana doğru gidiyor. Cumhurbaşkanının beraberinde bakanlarımızın onun ötesinde Alevi Bektaşi Cem Evi başkanlığının kurulması sahaya yayılmasının bir görüntüsü. Taleplerimiz karşılık buluyor, devletimiz tarafından yapılan Cem Evlerimiz var. Geçen yıl temeli atılan Babaeski’de Sarı Saltık Cem Evi’nin açılışını yaptık. Vali Bey bizleri ağırladı lokmalarımızı paylaştık. Hani bir normalleşme konuşuluyor ya olması gerekenler geç te olsa ülkemizde yaşanıyor. Herkeste bu durumdan hoşnut. Müftü Bey’de buradaydı, büyük bir olgunluk gösterdiler nezaket gösterdiler sağ olsunlar. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Temennimiz bunların görüntüde kalmamasıdır. Hz. Ali Devletin Dini Adalettir diyor” dedi. 
BU SENE CEM EVLERİNDE AŞURE PROGRAMLARINA YOĞUN KATILIM VAR 
Konuşmasını sürdüren Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Bugün Muharrem Orucu’nun bitimiyle birlikte lokmalarımızı ve aşuremizi paylaştık. Bu sene hem Muharrem yemeklerinde hem de aşuremizde sadece burada değil, bütün Cem Evleri’nde daha yoğun bir katılım ilgi var. Sebepleri nedir diye düşünüyoruz. Belkide kamu da görünür olmanın vatandaşların üzerinde yarattığı rahatlamanın bir sonucu da olabilir. İletişim ağlarının genişlemesinin bir sebebi de olabilir. Bizim içinde vatandaşlarımız içinde çok güzel tabi katılımların fazla olması” dedi.  
İMDAT ŞAHİN