Çorlu'da 32 Noktada Trafik Işığı Var!
Çorlu Güncel

Çorlu'da 32 Noktada Trafik Işığı Var!

  • 25 Temmuz 2024

Çorlu İlçe sınırları içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 27, Karayolları sorumluluğunda 5 olmak üzere toplam 32 adet trafik ışık noktası bulunuyor.

Çorlu’da şehir içi trafiğini önemli ölçü de etkileyen trafik ışıklarının sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Çorlu’da bazı noktalarda 200 metre de bir trafik ışıkları bulunuyor. Özellikle Bülent Ecevit Bulvarı, Atatürk Bulvarı gibi işlek caddelerde trafik ışıklarının sayısı fazla. Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde Hastane ile Tekirdağ Yolu arasında 8 adet trafik ışığı bulunuyor. 

200 METRE ARALIKLARLA TRAFİK IŞIĞI OLAN NOKTALAR VAR 

Çorlu’da şehir içi ulaşımı sağlamak için konulan trafik ışıkları bazı vatandaşları çileden çıkartıyor. Bazı noktalarda 200 metrede bir trafik ışığının olması tepkilere neden oluyor. Özellikle Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde Hastane ile Çorlu Adliyesi’nin arasında 200 metre bile olmamasına rağmen 3 adet trafik ışığı bulunuyor. 

6 ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ (EDS) NOKTASI BULUNUYOR

Çorlu’da 32 trafik ışığı noktasından 6 tanesinde EDS bulunuyor. EDS noktalarından ışık ihlali yapanlar ve hızlı geçenler cezadan kurtulamıyor. Çorlu’daki EDS noktalarından vatandaşlar ceza yememek için daha yavaş ve kurallara uyarak hareket ediyor. 

TRAFİKTE BEKLEME SÜRELERİ ARTIYOR 

Trafik ışıklarının yoğun olduğu Çorlu’da insanların trafikte bekleme süreleri de artıyor. Şehir merkezinde birbirine yakın olan trafik ışıkları nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Gazetemize konuyla ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Çorlu’da adım başı trafik ışığına denk gelebiliyoruz. İşe gidip eve gelmek çok uzun zaman alıyor. Şehri planlayanlar bekleme sürelerini kısaltmak için neler yapılabilir bunları düşünmeli” dedi. 

İMDAT ŞAHİN