Avrupa Hareketlilik Haftası Başlıyor
Çorlu Güncel

Avrupa Hareketlilik Haftası Başlıyor

  • 13 Eylül 2024

Çorlu Belediyesi, bu yıl da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Toplum sağlığının korunması ve bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen haftanın etkinlikleri, 16-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Etkinlikler kapsamında, 19 Eylül Perşembe günü saat 14.30-16.30 arasında Cumhuriyet Parkı’ndaki Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisinde “Çınarlar İle Açık Havada Spor Etkinliği” gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından kurulacak bilgilendirme standında boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapılacak ve sağlıklı yaşam konularında bilgiler verilecek.

20 Eylül Cuma günü ise Cumhuriyet Meydanı ve Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde sağlık bilgileri ve seminerlerin yanı sıra kanser taramaları, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, sağlık çalışanları tarafından boy, kilo ve tansiyon ölçümleri gerçekleştirilecek.

Haftanın son gününde, 22 Eylül Pazar günü, Kitap Kafe ile Bisiklet Kafe arasında bisiklet sürüş etkinliği düzenlenecek. Bisiklet Kafe’de Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapılacak. Etkinlikler, “Car-Free Day” Güvenli Yürüyüş etkinliği ile sona erecek.