Ergene'de 44 Milyon Euro'luk Yeni Tesisinin Açılışı
Çorlu Güncel

Ergene'de 44 Milyon Euro'luk Yeni Tesisinin Açılışı

  • 11 Eylül 2024

Mubea Aviation, Avrupa Serbest Bölgesi'nde 44 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği yeni Ergene II tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Şahinler Holding’e bağlı bu ileri teknoloji fabrikası, Mubea'nın üretim kapasitesini üç katına çıkaracak ve Türkiye’de ilk kez uçak parçalarının üretileceği bir merkez olacak.

Açılış töreninde Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Avrupa Serbest Bölgesi Müdürü Eyyüp Daşkın, Mubea Aviation Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch ve diğer önemli yetkililer hazır bulundu.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Avrupa Serbest Bölgesi'nin Türkiye'deki serbest bölgeler arasında önemli bir konumda olduğunu ve ASB'nin büyüme hedeflerine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliklerinin güçlenmesini umduğunu belirtti.

Mubea Aviation Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch, şirketin havacılık sektöründeki büyümesini ve gelecekteki hedeflerini paylaştı. Mubea’nın, Türkiye'de önemli bir üretim merkezi oluşturduğunu ve havacılık teknolojilerinde öncü olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Avrupa Serbest Bölgesi Müdürü Eyüp Daşkın, bölgenin yabancı yatırımlar açısından önemli olduğunu ve Mubea’nın bölgeye yaptığı yatırımın, hem Türkiye hem de Avrupa ekonomisi için büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Ergene Kaymakamı Kadir Duman ise, ülkenin yabancı yatırımcılara açık olduğunu ve Ergene’nin bu tür yatırımlar için uygun bir yer olduğunu belirtti. Yeni tesisin, bölgenin ekonomik gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Kaymakam Duman; “Ergene Kaymakamı olarak, burada bulunmaktan büyük onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Öncelikle devletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle, ülkemiz yabancı yatırımcılara sonuna kadar açıktır. Özellikle nitelikli havacılıkla ilgili bir fabrikanın burada kurulması ve mevcut fabrikanın yanında ikinci fabrikanın faaliyete geçmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Ergene'yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Avrupa Serbest Bölgesi, bu yatırımlar için en doğru yer. Bölgedeki altyapı ve üst yapı tamamlanmış olup, memnuniyet oranı yüksek olduğu için de %100’e yakını dolmuştur. 2003 yılından bu yana 21 yıllık bir geçmişe sahip serbest bölgemiz, oluşturduğu ticaret hacmiyle ülkemizde üçüncü sırada. Genişleme alanlarımız kısıtlı olsa da bazı bölgelerimiz var, onları da katarsak ilerleyen günlerde Türkiye'deki serbest bölgelerin içinde ticaret hacmiyle birinci sıraya oturacağımıza inanıyoruz. Yaklaşık 11 yıl önce Çorlu'dan ayrılarak kurulan genç bir ilçe olarak, bu süre zarfında önemli bir gelişim kaydettik. Ergene’nin ismini daha fazla hafızalara kazıma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Hem Mubea Havacılık’a hem de Şahinler Holding’e özellikle teşekkür ediyor, yatırımların devamını diliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ