Saray Caddesi Projesi Hayal Oldu
Çorlu Güncel

Saray Caddesi Projesi Hayal Oldu

  • 17 Eylül 2024

2020 yılında Çorlu Balmumu Müzesi açıldıktan sonra Saray Caddesi’ni de kapsayacak geniş bir proje hazırlığına girildi. Ama 4 yıldır proje hayata geçirilmedi, Çorlu Belediyesi de projeden vazgeçti.

9 Eylül 2020 tarihinde Eski Belediye Binası’nın olduğu yere Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin açılışı yapıldı. Çorlu’nun tarihi noktalarından biri olan bölgede Çorlu Belediyesi Saray Caddesi’ni de kapsayacak proje geliştirmek istedi. Saray Caddesi esnafıyla da bir araya gelinen proje kapsamında Saray Caddesi’nin çehresini değiştirmek amaçlandı. 4 yıllı süre zarfında proje hayata geçemedi, Çorlu Belediyesi de projeden vaz geçti, şimdi Balmumu Müzesi’ne de sadece okullardan ziyaretçiler gidiyor. 

BALMUMU HEYKEL MÜZESİ ATIL BIRAKILDI, SADECE ÖĞRENCİLER ZORUNLU GİDİYOR

2020 yılında açılan Balmumu Heykeller Müzesi yıllar içerisinde etrafı değiştirilmeyince atıl bırakıldı. Şimdi sadece okullar gezi düzenliyor, okul gezileri de olmasa balmumu müzesine gelen giden yok. Çok büyük ümitlerle açılan Balmumu Heykel Müzesi umduğunu veremedi. Etrafında değişiklikler yapılamayınca müze da atıl kaldı. 

SARAY CADDESİ PROJESİNDE BELEDİYE SINIFTA KALDI 

Çorlu Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında hem Saray Caddesi’nin üst yapısı yenilenecek, Fatih Cami’nin olduğu yerde meydan yaratılacaktı. Balmumu Heykel Müzesi’ni de kapsayan geniş çaplı bir çalışma başlatılacaktı. Aynı zamanda Saray Caddesi’ndeki dükkanlarda dış cepleri kaplanarak farklı bir görünüme kavuşacaktı. Ama söylenen hiçbir şey yapılmadı. Saray Caddesi aynı kaldı. Belediye üst yapı çalışmaları için iki defa ihaleye çıktı ama ihaleyi veremedi. 2023 yılından sonra da Saray Caddesi’nin ismi anılmaz oldu. 

SARAY CADDESİ VE MÜZE ÖNÜ FUHUŞ YAPANLARA VE MADDE KULLANICILARINA KALDI 

Saray Caddesi’nde ve Balmumu Heykeller Müzesi’nin önü fuhuş yapanlara ve madde kullanıcılarına kaldı diyerek dert yanan esnaflar gazetemize konuştu: “Saray Caddesi maalesef unutuldu, bir daha adını anan yok, bununla birlikte buralar fuhuş yapanlar ile uyuşturucu kullanıcılarına kaldı. Buraya akşam saatlerinde kimse gelip gitmiyor, esnafta erkenden kapatıp dükkanı evine gidiyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN