Engelleri Kaldırmak Yerine ‘Engel' Koyan Belediye
Çorlu Güncel

Engelleri Kaldırmak Yerine ‘Engel' Koyan Belediye

  • 19 Eylül 2024

Şeyh Sinan Mahallesi Şehit İrfan Atasayar Sokakta engelli rampalarının önüne konulan kasisler vatandaşları çileden çıkardı. Vatandaşlar, “Belediye engelleri kaldırmak yerine engel koyuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Engelli vatandaşların kaldırımdan inmesi ve çıkması için yapılan engelli rampalarının önüne yüksek kasisler yapılması nedeniyle engelli vatandaşlar rampaları kullanamıyor. Şehit İrfan Atasayar Sokak üzerinde geçtiğimiz aylarda Çorlu Belediyesi araçların hızlarını yavaşlatmak için kasisler koydu. Kasisler tamda engelli rampalarının önüne konulması tepki çekti. Engelli vatandaşlar kasisler nedeniyle rampaları kullanamıyor. 

ENGELLİ RAMPALARININ ÖNÜNE KASİS KONULUR MU?

Engelli rampalarının önüne konulan kasisler engelli vatandaşları çileden çıkardı. Belediye engelleri kaldırmak yerine bizlere daha fazla engel koyuyor bunu kabul etmiyoruz. Bu nasıl bir anlayış diyerek tepkilerini dile getirdi. Şeyh Sinan Mahallesi Şehit İrfan Atasayar Sokak üzerine konulan kasislerin her biri engelli rampalarının önüne konulması duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu. Vatandaşlar bunu hangi mühendis kafası yaptı anlamıyoruz, engelli bireyler nasıl rampayı kullanacak yazık günah” dedi. 

HANGİ MÜHENDİS KAFASINI BUNU YAPTI, DERHAL YENİDEN DÜZENLENSİN

Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, “Engelli rampalarının önüne yüksek kasisleri koymak hangi mühendislik aklıdır anlamış değiliz. Biran önce bu kasislerin yeri değiştirilmelidir. Yazık günah bunu yaparken hiç mi rampaları görmediler. Bu nasıl bir iş bilmezliktir. Bu şekilde bir durumu kabul etmiyoruz. Derhal kasislerin yeri değiştirilmesi gerekiyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN