“Ergene Nehri İçin Siyasi İrade Gösterme Vakti Geldi”
Çorlu Güncel

“Ergene Nehri İçin Siyasi İrade Gösterme Vakti Geldi”

  • 19 Eylül 2024

Deva Partisi Çorlu İlçe Başkanı Görkem Karakaş, Tekirdağ milletvekili Cem Avşar’ın TBMM’deki soru önergelerinin büyük çoğunluğunun cevapsız kaldığını belirtti ve Ergene Nehri için ortak bir öneride bulundu.

Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Önemli olan sadece soru önergesi vermek değil, bu önergelerin takibini yapmak ve gerçekçi cevaplar alabilmektir. Ancak ülkemizde bu durum oldukça sorunlu” dedi.

Cem Avşar’ın şimdiye kadar TBMM’ye 45 soru önergesi verdiğini belirten Karakaş, “Hükümet, bölgemizi temsil eden 8 vekil olmasına rağmen, 85 bin kişiyi temsil eden bir vekilin 22 soru önergesine yanıt verme gereği bile duymamıştır. Yalnızca 2 tanesi zamanında cevaplanmış, diğerlerine ise yasal süreçlerin ardından yanıt verilmiştir. Bu, iktidarın vatandaşların taleplerine ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın Canına Tak Etti

Karakaş, özellikle sağlık sorunları ve Ergene Nehri’nin kirliliği ile ilgili soru önergelerinin önemine dikkat çekerek, “Artık bölgedeki vatandaşların canına tak etmiştir. Yıllardır çözüme kavuşmayan bu sorunlar için yasal süreç sonrası yanıt alınan bir önerge ve hâlâ yanıt bekleyen diğer bir önerge mevcuttur” dedi.

Sekiz milletvekilinin farklı siyasi partilerden oluştuğunu vurgulayan Karakaş, “Madem ki iktidar ve muhalefet bu konuda hemfikir, o zaman vatandaşımızı sokaklara dökmek yerine somut adımlar atalım” çağrısında bulundu.

Ortak Çevre Komisyonu Kurulması Çağrısı

Karakaş, “Ergene Nehri için ortak bir çevre komisyonu kuralım ve sorunları çözmek için basın bildirisi hazırlayalım. Tüm siyasi partilerin belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanları ile birlikte TBMM çatısı altında bir basın açıklaması yaparak bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterelim” dedi.

Daha önce Karamehmet’te benzer bir birlikteliğin sağlandığını hatırlatan Karakaş, “Bu, gelecek nesillere borcumuzdur. Aksi takdirde, bu işin çözümü kalmayacaktır” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.