Ergene'ye Müjde
Çorlu Güncel

Ergene'ye Müjde

  • 11 Temmuz 2024

Yıllardır beklenen Ergene Devlet Hastanesi’nin ihalesi sonunda tamamlandı, Ağustos Ayı’nda çalışmaların başlaması bekleniyor.

 
Daha önce 3 defa ihaleye çıkan ve bir türlü ihalesi yapılamayan Ergene Devlet Hastanesi’nin ihalesi nihayet tamamlandı. 28 Haziran’da ihaleye çıkan Ergene Devlet Hastanesi için 4 Temmuz’da ihalesine karar verildi. İhaleyi SRL İnşaat Firması aldı. 429 Milyon lira bedelle verilen Ergene Devlet Hastanesi için Ağustos Ayı’nda yer teslimi yapıldıktan sonra inşaatının başlaması bekleniyor. 50 yataklı yapılması planlanan Ergene Devlet Hastanesi’nin inşaatı tamamlandıktan sonra Ergene Halkı’na hizmet vermesi bekleniyor.  
50 YATAKLI YAPILMASI PLANLANIYOR
50 yataklı olması planlanan Ergene Devlet Hastanesi ihale sürecinin ardından inşaat çalışmalarının Ağustos Ayı’nda başlaması bekleniyor. Ergene ilçesinde tam donanımlı hizmet verecek yeni hastane, yoğun bakım, nitelikli yatak sayısını ilçede artıracak. Ergene’nin sağlık sorunlarına yerinde çözüm olacak hastane sağlık hizmet sunumunu güçlendirecek. Hastanede 21’i tek yataklı, 12’si iki yataklı olmak üzere 33 adet nitelikli hasta odası olacak. Hastane tamamlandığında 3 ameliyathane, 4 doğum salonu, 23 poliklinik, 4 yataklı yoğun bakım ünitesi, diyaliz ünitesinde 10, palyatif serviste 2, yanık ünitesinde 2 yatak ile hizmet verecek. Yetişkin ve çocukta 12 müşahede yatağı yer alacak acil serviste 2 poliklinik odasında hasta kabulü yapılacak.  
MESTAN ÖZCAN, “HASTANE 429 MİLYON LİRA BEDELLE İHALESİ YAPILDI”
Ergene Devlet Hastanesi’nin ihalesinin tamamlanmasıyla özellikle AK Parti Milletvekilleri peş peşe müjdeli haberi paylaştı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan Devlet Hastanesi’nin ihalesiyle ilgili yaptığı açıklamada: “ Uzun zamandır planlanan bir müjdenin sonuna geldik! Ergene Devlet Hastanesi ilgili ihale 28.06.2024 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 04.07.2024 tarihinde ihale kararı verilmiştir. İhale 429.061.061,00 TL bedel ile SRL inşaat firması almıştır. Ağustos ayında yer teslimi yapılarak inşaat başlayacaktır. Ergene halkımıza hayırlı olsun” dedi. 
GÖKHAN DİKTAŞ: “ERGENE DEVLET HASTANEMİZ HAYIRLI OLSUN”
Ergene Devlet Hastanesi’yle ilgili bir açıklamada AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş’tan geldi. Diktaş, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Ergeneli hemşerilerimiz için yoğun mesai harcadığımız Ergene Devlet Hastanemizde son noktayı koyduk. Ergene İlçemiz 429 Milyonluk yatırım ile Devlet Hastanesine kavuşuyor. Önümüzdeki ay yer teslimi yapılarak inşası başlanacak olan Ergene Devlet Hastanemiz Tekirdağ’ımıza ve Ergeneli hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi. 
MÜGE YILDIZ TOPAK; “ERGENEYE DEV YATIRIM!”
Ergene Devlet Hastanesi Ergene’mize hayırlı olsun diyen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak yaptığı açıklamada: “Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Ergenemiz 429 milyonluk dev yatırım ile Devlet Hastanesine kavuşuyor. Ağustos ayında yer teslimi yapılarak inşasına başlanacak. Kısa sürede tamamlanacak olan Ergene Devlet Hastanesi hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacak. Halkımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 
DEVLET HASTANESİ YILLARDIR YAPILMAYI BEKLİYORDU 
Ergene Devlet Hastanesi yıllardır yapılmayı bekliyordu. Daha önce 3 defa ihalesi yapılan Ergene Devlet Hastanesi’nde ihaleyi hiçbir firma almamıştı. Yeni yapılan ihalede fiyatlar yükseltilerek ihalesi tamamlandı. Ergeneli vatandaşlar hastane için Çorlu’ya gelmek zorunda kalıyordu. Ergene Devlet Hastanesi yapılınca Ergeneli vatandaşlarda rahat bir nefes alabilecek.