Uyarı Levhası İşe Yarıyor
Çorlu Güncel

Uyarı Levhası İşe Yarıyor

  • 10 Eylül 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’da duraklara uyarı levhaları konulmuştu, uyarı levhasını gören sürücüler durağa araç park edemiyor.

Duraklara araç park edilmesi nedeniyle büyük sorunlar yaşanıyordu. Gazetemiz konuyu defalarca gündeme taşıdı. Ardından Çorlu Kaymakamlığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi bir çalışma yaparak duraklara uyarı levhaları koydu. Uyarı levhalarında “KGYS ve Drone ile trafik denetimi yapılmaktadır” yazılırken sürücüler uyarı yazısını görünce aracını durağa park edemiyor. 

CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR 

Şehrin dört bir yanında bulunan kamera kayıt sistemi ve drone ile yapılan denetimler kapsamında duraklara araç park edenlere cezai işlem uygulanıyor. Başlatılan çalışmalar kapsamında uyarı levhasını gören sürücüler duraklara araçlarını park edemiyor. Otobüsler rahatlıkla durağa girip çıkabiliyor. Şehrin belli noktalarına konulan uyarı levhalarının işe yaradığını belirten duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Uyarı levhasını görenler durağa araç park edemiyor. Duraklar sadece otobüsler kullanıyor, inşallah böyle devam eder” dedi. 

BU SİSTEM YAYGINLAŞTIRILMALI 

Çorlu’da bazı duraklara konulan uyarı levhalarının yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Uyarı levhaları olmasaydı duraklara her gün araç park ediyordu, araç park ettiği zaman otobüs durağa giremiyor, giremediği zaman hem vatandaşlar hem de trafik olumsuz etkileniyordu. Şimdi bu sistem bazı duraklara uygulandı bütün duraklara yapılmadır. Bu sistem yaygınlaştırılmalı ve cezai işlem kesinlikle uygulanmakladır” dedi. 

İMDAT ŞAHİN